Skip to main content
AjankohtaistaAsemapäällikön pärähydskohteet

Asemapäällikön pärähdyskohteet: Bruna Mendez – Corpo Possível

By 10.10.2021No Comments

Jos olet käynyt Asemalla viime torstain jälkeen, olet kuullut Bruna Mendezin Corpo Possível -levyä; se ei ole poistunut kaupan soittimesta saapumisensa jälkeen.

Törmäsin brasilialaisartistiin ihan suoraan sanoen etsiessäni tukusta jotain tekemään tilauksesta tarpeeksi tukevan. Onneksi tuli tämä etsintä tehtyä.

Kyse on Mendezin ensimmäisestä kansainvälisestä julkaisusta; aiempi, O Mesmo Mar Que Nega a Terra Cede à Sua Calm -nimeä kantava kokonaisuus ilmestyi tekijänsä kotimaassa ilman labelia vuonna 2016. Se pitänee tämän perusteella tarkastaa diginä. Corpo Possível on sekin julkaistu Brasiliassa jo vuonna 2019.

Levyä on vaikea kuvailla. Sen myyntinimike on rnb, mutta ei se läheskään yhteen genreen mahdu. Koillisessa Brasiliassa sijaitsevasta, väkiluvultaan puolikkaan Turun kokoisesta Goiânan kaupungista tulevan Mendezin laulussa on soulia, poppia, folkkia, herkkyyttä, päättäväisyyttä, takakenoisuutta, eteerisyyttä, jazzia, lämpöä, raikkautta ja savuisuutta, noin ensimmäisiä määritteitä mainitakseni. Jos haluaa mainita Erykah Badun huippuhetket, voi niinkin tehdä. Tuotannossa synteettinen, todella tiukka napse vaihtuu paikoin orgaaniseen tunnelmointiin. Erittäin funkkia se on koko matkalta.

Mahdollinen Keho on 11 raidan kokonaisuus, jota on turha koittaa avata muutamalla kuuntelukierroksella.